Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αργολίδας: Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα?

By | 25 Μαΐου 2016

Μία αίθουσα υπολογιστών που θα διευκόλυνε αλλά και θα λειτουργούσε ως ένα γνωστικό ? λειτουργικό εργαλείο αλλά και ως ένα εργαλείο επικοινωνίας έλειπε από το σχολείο μας. Ένας από τους στόχους γι? αυτή τη σχολική χρονιά ήταν και η δημιουργία της, προκειμένου να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στην εκπαιδευτική πορεία των μαθητών μας.

Δυστυχώς όμως, έλειπε η γνώση και η πείρα πάνω σε τέτοια θέματα. Καθώς λοιπόν περνούσε ο καιρός οι προσδοκίες μας και οι ελπίδες μας άρχισαν να μειώνονται μέχρι που οι δρόμοι μας με το Δ.Ι.Ε.Κ. Άργους συναντήθηκαν?.

Γνωρίσαμε καθηγητές που χωρίς να υπολογίζουν κόπο ή χρόνο ασχολήθηκαν εθελοντικά με το να προσφέρουν τις πολύτιμες συμβουλές τους και τη βοήθειά τους από την αγορά των καλωδίων μέχρι την εικονική δημιουργία του εργαστηρίου.

Γνωρίσαμε σπουδαστές που χωρίς να υπολογίσουν την κούραση, με κέφι, όρεξη και αγάπη προς το αντικείμενό τους όχι μόνο ξεχώρισαν την καλωδίωση του σχολείου μας αλλά με επαγγελματισμό δημιούργησαν κομμάτι ? κομμάτι το εργαστήριό μας, κομμάτι ? κομμάτι το όνειρό μας.

Γνωρίσαμε Ανθρώπους, οι οποίοι αφιλοκερδώς φτιάξανε στο μικρό μας σχολείο κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας, δασκάλους, μαθητές αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία.

Οφείλουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, κυρίως για τους μικρούς μας μαθητές, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με το παράδειγμά σας δείξατε ότι όσο κυνηγάς τα όνειρά σου κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Ότι, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι έννοιες που ισχύουν ακόμα.

Ευχαριστούμε πολύ το Δ.Ι.Ε.Κ. Άργους και τη διευθύντρια κα. Ματσιμάνη Νικολέτα που έγιναν συνοδοιπόροι μας βελτιώνοντας την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές κ. Μακρυπόδη Διονύσιο, κ. Λέων Προκόπη και κα. Οικονομοπούλου Νεκταρία σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη των οποίων δημιουργήθηκε το εργαστήρι Πληροφορικής μας.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» του Δ.Ι.Ε.Κ. Άργους, οι οποίοι στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα» αφιέρωσαν δύο ολόκληρες μέρες μέχρι αργά το βράδυ για να ολοκληρώσουν τη δομημένη καλωδίωση του σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
Δ. Σ. Αγίου Δημητρίου